dimarts, 18 d’agost del 2009

Hip Hop Cutreway

Ey, hijoputa,
tu madre hace la ruta,
tu madre me la chupa
y yo me corro entero
pero
tú como rapero
estás en el quilómetro cero.

Assisteixo impertèrrit a una sessió de “baralla de galls”, o sigui parelles de rapers en què cadascú intenta intimidar el contrincant a base d’insults més o menys rimats i amb una base hip hop de fons. La mostra textual superior no és literal (no estava per prendre apunts) però no és falsa, més aviat seria un fragment discret i especialment connex i entenedor. En teoria, els galls improvisaven davant de l’oponent. Jo crec que ja portaven les rimes fetes i refetes amb potser algun coixí per intercanviar si el de davant era gros o petit o ros o morè, i avall. Tots nois, tots en més o menys espanyol, tres guanyadors (no vaig estar al cas del premi).
La baralla de galls (segona edició) era una activitat de tarda-vespre, al costat de la fira infantil i davant dels xiringuitos de menjar. Subvencionada per l’ajuntament de Roses. A l’escenari algun gall en edat escolar. Si ho poden fer com a estrelles de la festa major, res no els impedeix fer-ho el primer dia de curs reptant el profe o la senyo. Suposo que l’escola i l’institut s’hi hauran d’anar adaptant. Al cap i a la fi és feina dels centres adaptar-se a la societat, ¿no?



Paral•lelament a això (o perperdincularment) s’ha publicat un CD amb els guanyadors del concurs Sona9. El grup guanyador (no sense polèmica) és El Putu Nota liderat pel raper Xavi, i els seus acòlits. Gent de Cornellà, població de tradició castellanoparlant propera a Barcelona. De Cornellà han sortit músics com La Banda Trapera del Río i Estopa, o personatges públics com l’actual president de la Generalitat.
Escolto la cançó: Forces d’okupació. No està malament. Busco al MySpace. Més cançons. Aixeca’t. Dóna’m un boli. No estan malament. El segon àlbum que es pot descarregar. Cares. Resistència. No estan malament. Segurament no me’ls escoltaré mil vegades, però… Per una bona estona faig les paus amb el Hip Hop.

2 comentaris:

sargantana ha dit...

que divertit!!
no habia llegit aquest post teu.
el meu fill ecolta aquest tipus de musica.
alguns son grullers i sense gracia per mi...a mes com que la musica es tan repetitiva, te poc alicient , la veritat.
pero d'altres...em tenen el cor robat.
son inteligents, i diuen nes coses que a part de no ser ofensives, et donen que pensar.
m'agrada!!
deu esser allo de la poma podrida...jajajjaj

apa, siau

Càndid ha dit...

Hi ha pomes una mica macades, que semblen podrides, però després són les més bones de gust.
No és que ens deixem enganyar per les aparences sinó que donem a les aparences el significat que ens interessa.
Hi ha rapers molt bons, però jo me'ls he d'anar escoltant a petites dosis perquè em resulten repetitius.
El cas és no tancar-se les orelleres que portem massa apretades, que puguem anar escoltant el que hi ha pertot.
Salut i siau.