dimecres, 7 de gener del 2015

Balcó de Nadal

Acabades les festes, és el moment de fer balanç.


Suposem, d’entrada, que al balcó hi teníeu una senyera. No pas una estelada, que és molt separatista i no representa la Societat Civil Catalana, tot i que ha estat gràcies a l’estelada que l’esmentada Societat Civil ha acollit la senyera com a pròpia, ves per on.

Doncs quan arriba el desembre, al costat de la senyera, hi heu de posar un calendari d’advent. Si sou ecologistes hi heu de posar llavors i altre menjar pels ocells a dins de les butxaques del calendari.

Perquè la senyera i el calendari no quedin orfes hi podeu posar llumetes, un arbre de Nadal, un ninot de neu, un caganer, etcètera. Tot depèn de les mides del vostre balcó.

A mig mes, ja us podeu començar a plantejar de penjar el Pare Noel. N’hi ha que van amb escala i n’hi ha que pugen a ràpel, tot depèn de la intrepidesa del vostre Father Christmas. Potser haureu d’enretirar alguna de les coses que hi havíeu posat. Cal també posar-hi uns quants mitjons, grossos i amb vetes de colors vistosos.

Després del 24 hauríeu de treure el Pare Noel i els mitjons i el Calendari d’Advent. És el moment de penjar el tió del revés –ja que segurament no teniu llar de foc on cremar-lo–. Alerta: no en pengeu un de debò que si caigués sobre un vianant, amb la indemnització, us jugueu els Nadals dels propers anys.

El 28 ja podeu treure el tió i penjar-hi una llufa. Si esteu molt cremats amb el procés sobiranista el podeu penjar directament sobre la senyera. També hi ha la possibilitat d’elaborar la llufa amb tots els dècims i participacions de loteria que no us ha tocat. Segurament us donarà per fer no una llufa sinó tota la sanefa, que també queden molt decoratives en el balcó.

Després de Cap d’Any haureu de tornar-hi a fer lloc per penjar-hi els tres reis. Hi podeu afegir patges i fins i tot en Fumera. En el cas de penjar totes les figures es recomana de posar etiquetes identificatives, que és un bon suport per als pobres vianants que no els hi ha caigut el tió a sobre.

En els propers anys potser també haurem de comprar representacions de la Fada Befana, i aleshores no caldrà treure els mitjons del balcó, fins i tot en el cas que hagués passat el Noel. I és que la Befana també fa servir els mitjons per posar els regals, i a més t’escombra el balcó entre l’aterratge i el posterior enlairament.

I tal dia com avui ja podreu treure-ho tot i és cosa vostra saber què hi podeu posar per cridar una mica l’atenció.


Bé, l’any que ve farem suggeriments de decoració per a tots aquells que no tenen balcó.