diumenge, 10 de juliol del 2016

Les Plus Beaux Villages de France: Gòrda.

Les Plus Beaux Villages de France és una associació de viles franceses creada el 1982 que ha acabat generant el 2012 la formació d’una altra associació: Les Plus Beaux Villages de la Terre, del qual formen part França, Itàlia, Japó, Valònia, Québec i no sé si també Romania.


L’acte de constitució d’aquesta associació de major abast va tenir lloc al poble de Gòrda (Gordes en francès). Gòrda forma part de qualsevol ruta per la Provença, ni que sigui ràpida i precipitada, com la que he fet el cap de setmana passat.



És a dir, després de visitar Lei Bauç (que també n'és) vam visitar Gòrda. A part de la foto de conjunt que no vam poder repetir ja que resultava impossible parar al lloc, en vam fer unes quantes altres que us compartim. Podem donar fer de racons de ruralitat preservada i de pastisseria elaborada.


Per variar, el poble aprofita un dels inacabables turons per exposar-se al sol i deixar els edificis nobles a la part més alta. Com en altres llocs, això permet veure el paisatge que l'envolta des de miradors de vegades improvisats entre carrers costeruts.

I a tocar del poble, hi ha el punt de pelegrinació fotogràfica que és l’abadia de Sénanque que vam veure de fora estant i amb la botiga tancada, ai las!