dimarts, 29 de juny del 2010

Foc a la nit

El dia de sant Joan ja comença a ser tradició el foc; a l'Escala, si més no. El foc del Canigó, que s’ha mantingut malgrat un més que tímid suport popular. Després es va provar d’afegir-hi allò del correfoc, amb una mica més de participació però amb queixes de veïns. Com que no era cosa de buscar altres tradicions més conflictives com ara bous de foc, han acabat trobant la solució amb els grups que fan espectacles de pirotècnies domèstiques, danses amb foc. Aquest any, per exemple, el grup Excàlibur presentava Vulcano. I a la platja els veïns no es queixen.
Quan hi vaig arribar ja era tot ple de gom a gom. De fet l’espectacle ja havia començat. Música potent (no només de volum). Donant la volta per la sorra, vaig poder fer quatre fotos, sense trespeus, totes mogudes. Però el foc és un gran fabricant d'imatges.
No sé si l’espectacle estava dedicat al solstici, o als volcans islandesos, o als funcionaris i pensionistes que aquest mes estan una mica més cremats, o simplement als jutges constitucionals que a aquella hora devien estar treballant coratjosament, com tot l'any.