dilluns, 7 de setembre del 2015

Visa - tria personal

Parlo de Visa pour l'Image, naturalment. No ho he vist tot, però del que he vist us compateixo el que més m'ha impactat. 


Marcus Bleasdale 
Terror a la República Centreafricana
El conflicte centreafricà no ha gaudit de gaire repercussió en els mitjans de comunicació però en Marcus s’hi ha estat entre el 2013 i el 2015 recollint imatges impactants del clima de violència extrema que s’hi viu.

Juan Manuel Castro Prieto 

Perú, vall sagrada
El fotògraf Castro Prieto, madrileny, segueix i ressegueix les passes del també fotògraf Martín Chambi (indígena peruà, mort el 1973), imitant l’esperit etnogràfic del desaparegut artista.


Gerd Ludwig

Turisme nuclear
El 2011 s’obria al públic Txernòbil i la seva àrea (per exemple, la ciutat fantasma de Pripyat) a les visites, bàsicament turístiques, amb visites guiades. El fotògraf germanoamericà torna al lloc que ja havia visitat i fotografiat el 1993 i el 2005.


Pascal Maitre

Riu Congo, reportatge al cor d’una llegenda
Un viatge pel riu Congo et pot durar setmanes o mesos, en una barcassa que ja és una ciutat i una aventura per si mateixa. El reporter francès Maitre, en teoria resident a París, porta prop de 20 anys fotografiant Àfrica.


Eli Reed

A Long Walk Home
Una retrospectiva –de cinquanta anys– que resumeix l’activitat fotogràfica en blanc i negre. Curiosament ell va ser el primer fotògraf negre que va ser contractat a temps complet per l’agència Magnum. Entre els seus llibres, a més de A Long Walk Home, tenim Homeless in America i, per suposat, Black in America. No hi ha color.

I Perpinyà, que sempre està a punt per ser fotografiada (pels visitants aficionats, vull dir).