dimarts, 8 de setembre de 2015

Lo Libre dels Grands Jorns

El Llibre dels Finals comença com un llibre d’un traspàs estrictament personal, el viatge d’algú que vol procedir tot sol a l’anul·lació del que ha justificat la seva vida, i no hi ha temps –ni en vol– per canviar res, simplement de fer l’última valoració, l’última observació.

Joan Bodon

El Llibre dels Finals continua com un llibre d’aventures en què apareixen i desapareixen personatges els quals afavoreixen o provoquen situacions que xarboten el protagonista i el porten a llocs insospitats, el posen a prova dins la seva reflexió vital.


El Llibre dels Finals acaba com una obra surrealista, al·lucinògena, el·lipsoïdal, imprevisible, incomprensiblement entenedora, metafísica (o patafísica) fins al moment estrictament avisat des de bon començament, és a dir, simplement, el final.

Clarmont d'Auvèrnia


Llengua, cultura, història, demografia, etnografia i una mica de geografia (especialment de Clarmont d’Auvèrnia). Tot occità. Tot en occità. Joan Bodon en dóna constància. I la trista renúncia al títol original: Lo Libre dels Grands Jorns.