dissabte, 18 d’abril del 2009

L'home dibuixat (i amatent)

Un dels blocs que tinc enllaçats aquí al costat és el d'en Xavier Caballé, "l'home dibuixat", un bloc terriblement actiu, una màquina, un aparador imparable de novetats tècniques, polítiques, artístiques... Una passada.
Doncs del seu bloc copio -jo no que suporto copiar; però és que no puc fer altrament- dues troballes que, un cop esplaiat revisant la font original, crec que he d'ajudar a dinfondre, perquè són genials.
La primera és una sèrie fotogràfica d'en Jan Von Holleben.
Diria que en Jan té molt clar que la fotografia és un treball amb dues dimensions, però li ha sabut trobar un joc addicional a aquest fet. Cliqueu la foto i gaudiu. (Tere, no t'ho perdis!)
La segona és la tasca d'en Guillem H. Pongiluppi, un il·lustrador magnífic que ha dedicat bona part de la seva tasca a la il·lustració històrica. No us perdeu, entre altres, la seva sèrie d'en Jaume I, tot i que la que us poso d'enllaç representa una situació més recent, la del 1714.

I no patiu; en l'estona que he estat redactant aquest missatge, segur que hi ha alguna noveta al bloc d'en Xavier. Vaig a comprovar-ho.

2 comentaris:

Teresa ha dit...

Hola Càndid,

t'he contestat en el meu bloc i ara, una vegada ho he fet, llegeixo el teu article (ja veus no vaig gaire al dia). Et deia que aquesta troballa m'havia arribar ja fa temps i que n'havia fet referència en el bloc:
http://blocs.xtec.cat/mbardera/2008/04/29/somnis-voladors/

Jo també et deixo un regalet, que crec que si no l'has vist encara, estic segura que també t'agradarà:

http://www.youtube.com/watch?v=rmkLlVzUBn4&eurl=http%3A%2F%2Fandarlento.blogspot.com%2F2009%2F04%2Fy-el-lobo-se-comera-al-cerdo.html&feature=player_embedded

Una abraçada.

Càndid ha dit...

Vaja, he encertat que t'interessaria... només que he fet dotze mesos tard. Quina vergonya!
Pel que fa al vídeo que m'enllaces... no sé quina mena d'imaginació s'ha de tenir per a ordir una producció com aquesta. Quedes esbalaït. Tampoc no sé quina mena de pressupost deu tenir per a imprimir 1300 fotografies. Aquest no treballa per al Departament!
Salut!