dissabte, 28 de març del 2009

Gigafotos

Saló Sant Jordi. Josep Giribet.

No fa gaire va saltar la notícia de les 15 obres del Prado accessibles a molt alta resolució. Una gran notícia, esbombada pertot, justament. Enomorats de l'art, d'arreu del món, vam córrer a contemplar i a descarregar.

Gratant una mica més vam veure que allò no era nou del tot. En Josep Giribet i l'Albert Sierra, feia temps que s'hi escarrassaven. Gigafotos i fotos panoràmiques. En podeu veure exemples al seu bloc Projecte Panoràmiques. També hi trobareu material i referències al web de Patrimoni.

Entre una cosa i l'altra, una temptació. Una provocació. Llàstima de temps. Llàstima de manca de temps. Tantes coses a fer.

Tot sovint tenim la sospita que confonem o deixem confondre o incentivem la confusió entre patrimoni i petrimoni. Extensiu fins al pictorimoni. Un dia d'aquests haurem d'agafar les eines al nostre abast -ara que les eines han deixat de ser una excusa- i desfer tanta confusió, permesa o induïda. Tants patrimonis ocults esperant la llum, esperant l'einam web 2.0, esperant-nos.

Visca el patrimoney!