diumenge, 22 de setembre del 2013

Dia del raïm

Avui és el primer dia de l'any 222 del calendari republicà. Em fa una certa gràcia de convertir aquest blog en un diari d'aquest calendari. A veure si me'n surto. Una altra disciplina.

Així com el calendari gregorià està dedicat cada dia a un sant o santa, o a un enfilall de sants i santes segons mèrits demostrats en el seu moment per les vies gens raonables que corresponen a les religions en general i a la catòlica en particular, el calendari republicà va considerar que valia la pena dedicar cada dia a una planta, o animal o eina del camp. Un plantejament que a l'alçada del segle ens queda lluny, però vés a saber si no està cridat a tornar o a desaparèixer per sempre.

El primer dia de Veremari està dedicat, necessàriament al raïm.

Imatge: "La petite Lune Gill Raisin Ble Republicain Anticlerical - Caricature 1978-79"
 
El raïm és el fruit d'una planta enfiladissa (la parra) que moltes vegades es deixa aïllat en forma de cep (en vas o copa). Així i tot veureu que cada vegada més torna a mostrar que és un planta enfiladissa ja que es cultiva en emparrat, seguint unes guies metàl·liques, que en faciliten la mecanització.

Un bon dia per brindar amb una copa de vi, potsr un muscat que fa més celebració.

4 comentaris:

PS ha dit...

M´agrada aquest calendari i el número de l' any també.
Salut i força!

Càndid ha dit...

Gràcies.
És només una prova per si a més de fora de l'euro ens deixen fora del calendari gregorià.
Segur que aquest calendari també és propietat del Constitucional.

Una abraçada!

sargantana ha dit...

mira..la primera noticia..pero sembla interesant
estarem *al loro*

Càndid ha dit...

Ara miraré si el calendari republicà té el dia del lloro, em sembla que no... I, ai las, tampoc no tenen el dia de la sargantana... Un error terrible, aquests republicans!