dimarts, 5 de juliol del 2011

Benvolgut senyor Pla,

Foto: Alícia Bada
Benvolgut senyor Pla,
No us podeu imaginar la d’anys que fa que tinc el vostre Quadern Gris a les lleixes de més a prop del capçal del llit, a veure quan em decideixo a complir el meu deure de bon català, prescindint d’algunes manies que arrossego de temps ha.
Jo crec que ho aconseguiré. De començar-lo, si més no. En tot cas, els meus companys del grup de teatre em van segant l’herba sota els peus. Aviat em quedaré sense excuses. I en acabat podré dir amb motiu: jo l’hi vaig llegir el QG i puc dir que...
I és que la Funcional Teatre, capitanejats en desbandada per en Salvador Torres, aliats amb una tropa de creadors i creadores de l’Alt del Baix del Mig i d’Enllà, prepara un nou espectacle escenimatogràfic que es dirà, com no podia ser altrament, “Ara Pla”.
S’estrenarà a Figueres l’últim cap de setmana d’octubre i s’enllestirà el primer cap de setmana de novembre. Segur que a l’Empordà hi serà tothom per poder dir la seva, que és activitat altament empordanesa.
I em dirigeixo a vós perquè sigueu on sigueu segur que també hi voldreu dir alguna cosa; i si per cas disposéssiu d’internet, aquesta gent a qui suara em referia han fet una pàgina per anar posant l’aigua a l’arròs i fer-se venir dentera.  
Si cliqueu la imatge, senyor Pla, la de dalt o la de baix, tant hi fa, hi anireu més de pressa que si fóssiu a bord del vostre llagut Mestral, que per més senyal fou construït a l’Escala –i disculpeu la inevitable falca publicitària local.
I no sabent on adreçar aquesta carta, em permetreu que la pengi al meu bloc, per si algun esperit us en dóna notícia i l’arribeu a llegir.
No acabaré amb allò de “esperant que estigueu bé de salut” perquè podria ser que us ho agaféssiu malament. En tot cas, permeteu-me un “a reveure” que tard o d’hora podria esdevenir-se.
Atentament,
Càndid a l’Escala
Foto: Alícia Bada

6 comentaris:

neus ha dit...

oh... jo no he llegit res de Pla, potser algun fragment dispers per aquí i allà, però sempre amb poc entusiasme. Em fa una mica de ràbia, mira. Sembla que si hi ha algun paisatge que valgui la pena és només si Pla se'l va mirar i va fer-nos el favor de parlar-ne. A banda d'això diuen que escrivia tan bé... potser faré com tu i començaré el QG un dia d'aquests... o d'aquells.
Per sort, bona part del 'meu' paisatge el va explicar Vayreda ;-)

Salut Càndid!! Una abraçada!

Càndid ha dit...

Vaja, vaja, una altra que no ha complert el deure de llegir i lloar en Pla.
De tant en tant surt algú que confessa públicament les seves debilitats. Això és com sortir de l'armari.
(Per sort alguns teniu en Vayreda com a coartada.)

Anònim ha dit...

Ben volgut Càndit, ens sembla esplendit el seu blog, i el article en general ,només voldria demanar-li que fes referència a la autora de les imatges Alícia Bada , donat la llei de drets d'autor , s'ha de demanar premis per publicar-les o fer-ne qualsevol us. En aquest cas , no li demanem més que el dret bàsic que fer esment a peu de foto del nom de l´autor. Gràcies per tot i felicitats pel seu blog.
Per qualsevol cosa ens pot trobar a:
casinopalau@gmail.com

Càndid ha dit...

Certament.
Com a matussera disculpa us diré que la pretensió del missatge del bloc era convidar tothom a visitar l'ara-pla-project, a través de les imatges precisament; web on queda constància de l'equip al complet i de cadascun dels seus membres, l'autora de les imatges en primer lloc.
Tinc per norma, i podeu comprovar-ho, a indicar la procedència de les imatges, a no ser que siguin meves.
En tot cas esmeno l'error.
Salut i enhorabona per la vostra feina.

Anònim ha dit...

Càndid no et descobreixo res si et dic que sóc un fidel seguidor del teu Bloc, un devot seguidor. M'encanta.
En aquest apartat que has fet del proper muntatge que La Funcional prepara sobre Josep Pla, he resolt, m'has resolt, la definició d'aquest espectacle que entre tots estem preparant: ESCENIMATIGRÀFIC, aquesta és la paraula.
Sàpigues que el muntatge a partir d'ara, serà venut com:
UN ESPECTACLE ESCENIMATOGRÀFIC DE LA FUNCIONAL TEATRE.

Càndid ha dit...

Gràcies, Salvador.
Jo que em pensava que em renyaries per no ser fidel lector d'en Pla...