dilluns, 8 de novembre del 2010

Talent Latent

Us comento una altra de les exposicions tarragonines de SCAN. El comissari, Jesús Micó, l’ha titulada Talent Latent.
Venneer IV - Levi Van Veluw

Pots entrar sabent que és una selecció de tretze artistes emergents de la fotografia. Diria que la majoria de noms no em diuen res, però mentiria. En realitat, no n’hi ha cap ni un ni una que em digui res.

Lady 1 - Cecile Decorniquet

Quan en surto se m’acut l’etiqueta “bricoequilibri”. No me la feu explicar gaire que no sé si me’n sortiria, però m’imagino una tasca de selecció d’aquelles de “compensar com pensar”, és a dir: com ser absolutament agosarat sense resultar radical, com ser tecnicista sense caure en classicismes, com explicar una història però que no sigui una història...

Tribus - Lucía Herrero

Tretze flors en tretze testos.
Ara bé, tant les flors com els testos, són impecables i marquen tendència.
Mirando el cielo - Rosa Basurto


T’entendreixes amb les monges seglars i diligents de l’Anastasia Khoroshilova, et surt un rictus estrany a la boca mirant els ulls desllorigats que fotografia la Cecile Decorniquet, et reconeixes en els freds ninots de la Danae Panchaud, et desreconeixes completament amb els nois d’aparador d’en Juan Carlos Martínez, et sorprens amb els materials dels autoretrats d’en Levi Van Veluw, somrius amb les colles serioses de playeros de la Lucía Herrero, revius antics debats sobre nacions i banderes amb en Marc Beckman, busques la trampa digital als paisatges amb miratges de l’Oliver Roma, mires els detalls de les maquetes il·luminades d’en Rafael Lafuente, reconeixes els estornells propis i aliens entre les boires i nuvolades de la Rosa Basurto, analitzes com a voyeur la intimitat compartida de la Sabine Koe, viatges als horrors de la crònica religiosa d’en Toni Armengual, i acabes emocionant-te amb el doble recorregut vital d’en Tomàs Correa.

EssentialSabine Koe

Fantàstic, sí. Com quan surts d’un menú degustació i no saps si has començat per les postres.
Cotidiana - Tomás Correa