dimarts, 28 de setembre del 2010

Imagina't tres llibres


Editorial Joventut ha publicat tres llibres –pel que he pogut trobar– amb textos poètics molt simples de la Sarah L. Thomson i amb imatges imaginatives molt elaborades d’en Rob Gonsalves.
És evident que l’autora no m’ha cridat gaire l’atenció però sí l’artista gràfic. I pel que es pot veure a la xarxa, també a força més gent.
Els llibres es titulen Imagina’t un lloc, Imagina’t un dia i Imagina’t una nit. Es van publicar en anglès el 2008 i en català el 2009. I un servidor ha trigat temps a descobrir-los tot practicant un dels seus esports indoor preferits: el “librering” en la seva variant “non-spending-book-shopping”.
De les obres d’en Gonsalves només us en puc remarcar la cura en els detalls i el domini de la perspectiva. Els detalls es trastoquen i la perspectiva es capgira inapreciablement, i el que és simple es complica sense perdre la simplicitat.
¿És pura imaginació o una senzilla superposició de plans de la realitat? ¿La realitat no és una mera combinació de plans imaginaris?
O sigui: imatges de paradoxes, però de bon rotllo i amb forta càrrega daliniana, que segurament ens suggeriran textos més vius que els que figuren al llibre.