dissabte, 5 de desembre del 2009

Un rot de gos a Emporion


Un servidor és un bon amant d'allò que anomenen "humor gràfic". Un d'aquells que començava el diari per la pàgina on en JAP o en Ferreres treien la punta del que passava. Una manera -la del somriure involuntari- d'enfrontar-se a la realitat crua i estopenca.

Això em passa de nou amb Emporion, una revista de Torroella de Montgrí. Una revista des de 1915 i que actualment difon els seus continguts en format digital. Notícies i articles d'opinió en clau local, o sigui: en clau emporitanocatalanomundial.

I entre els seus autors, esclar, en Jordi Fenosa, el responsable de l'humor gràfic. La seva secció es diu "Fet i fumut". En Jordi va penjant els seus dibuixos, els mateixos que es publiquen a Emporion, en un bloc propi: rot de gos. Encara que el nom del bloc faci referència a un gos, en Tatay sovint se serveix de dos gavians XXX: xafarders, xerraires i xurriaquers. No sé si el nom dels gaviats és Fet i Fumut. Podria ser.

Us ho recomano: el bloc, la revista i l'humor. Diuen que la revista El Jueves ha censurat un dels seus autors. ¿Serà veritat? ¿De què devia anar l'acudit censurat?

4 comentaris:

sargantana ha dit...

dons tafanagerem!
t'aconsello fer lo mateix amb el blog d'en puigbert, es a la meva llista
ostres! m'agrada la visio tan clara que tenen de les coses i saber descriureles a ritme de rialle es una sort
bon cap de setmana, candid!

Càndid ha dit...

Tens raó, és boníssim. Crec que durant un temps l'havia seguit però li n'havia perdut la pista.
Gràcies, Sargantana!

tatay ha dit...

Moltes gràcies, Càndid pel teu post. Ja que ho preguntes, els meus gavians són en Xicu i la Dolors, avis empordanesos "gavianitzats". Ja que hi som posats, et convido a que et deixis caure pel meu altre bloc, Hotel Porquí. El trobaràs enllaçat a Rot de gos o anant a Mésvilaweb. Una abraçada!

Càndid ha dit...

Ja l'he estat mirant, Tatay.
Molt bo.
Tota la meva vida d'adolescent i jovenet vaig treballar en una granja de porcs, i sempre els he considerat unes bèsties molt intel·ligents i poc enteses.
La tira, ¿surt en alguna publicació o va pel teu compte?

Salut!