divendres, 31 de desembre del 2010

Espantapersones

Hi ha algunes adaptacions al medi de determinades espècies animals que ens passen desapercebudes, de tan subtils com són.

Sempre s’ha dit que la postura que adopten els corbs marins amb les ales obertes és per eixugar-les. És fals. En realitat és una burla. Entre ells l’anomenen secretament “espantapersones”.
Està clar que no espanten ningú. Però s’inspiren en el giny humà anomenat espantaocells, que, de fet, no espanta cap ocell i més aviat serveix per fer una paròdia de l’ésser humà com a tal.

Doncs els corbs marins, catxondos com són, ens copien la iniciativa, per fer-se una broma entre ells, una referència irrespectuosa als reis de la creació. No acabem d’adonar-nos-en perquè als corbs marins ja els ha deixat de fer gràcia. Abans, quan algun d’ells descobria un rei de la creació pels voltants, feia el gest i els altres es petaven de riure. Però ara ja no. El ha quedat com un acte reflex, un costum agredolç.

Saben que els reis de la creació s’estan treballant a fons la seva immediata extinció com a espècie animal, emportant-se amb ells una bona col·lecció d'altres espècies. I això no fa riure ni els corbs marins.