dimarts, 6 de juliol del 2010

Requisits de lectura estival

Necessiteu que per Nadal algú us hagi regalat de tot cor un llibre d’aquells que no llegiríeu ni sota tortura; però, és clar, recordeu que us l’han regalat de tot cor.
Necessiteu haver tingut el llibre en un lloc visible tot l’hivern i tota la primavera i, és clar, resulta que ja ha arribat l’estiu, i a l’estiu de tot s’escriu i bé que ho llegiu.
Necessiteu anar a la platja i que anar a la platja no sigui el súmmum dels vostres plaers estivals, i que una cosa que ho fa més suportable és llegir, i que portar un llibre significa que hi queden restes de sorra i fins i tot gotes salades que eixugades de cop per un sol justicier deixen senyal i, és clar, ha de ser un llibre que estigueu disposats a castigar físicament.
Necessiteu que l’autor del llibre sigui un supervendes del qual ja en vau llegir el primer i vau decidir unilateralment i definitiva que també era l’últim però, és clar, no vau pensar que us en regalarien un altre per Nadal (de tot cor).
Necessiteu que l’autor s’hagi posat una mica al dia. Per exemple, si va escriure, posem per cas, El Cas Da Vinci, doncs que s’hagi impregnat una mica de les tècniques del Stig Larsson i que les faci servir amb més o menys professionalitat al seu nou llibre que es podria titular, per exemple i posem per cas, El Símbol Perdut.  
Necessiteu que la calor i la llum i la brisa del mar hi ajudin i que patiu alguna lleu al·lucinació. Per exemple: si tota l’estona està parlant d’una escala de cargol de pedra i ara sou a l’Escala davant de la roca que li diuen El Cargol, ¿no us estaran enviant un missatge xifrat i personal? ¿No serà un senyal? ¿Hi haurà una escala sota del Cargol? ¿No serà tota l’Escala una metàfora d’una piràmide? ¿O potser el Pedró? ¿No estarà el símbol perdut a la pedra angular del safareig al costat de rec? ¿No serà l’Olla un passadís secret al missatge d’aigua?
Necessiteu acabar-vos el llibre i fer-vos una bona dutxa. És igual si us l'acabeu a mitjanit. Compte amb les neurones assolellades. Durant uns dies millor que no parleu amb els vostres amics francmaçons de Torroella, que no se us barregin els símbols. Millor que no feu sudokus.
Necessiteu pensar si en són, d'estranys, els americans, que els tallen un braç però continuen xerrant i portant tot quisqui d’excursió per sota del Capitoli amb aquella alegria, que els de la CIA semblen dolents però són més bons que el pa de pessic, que si sou rics i poderosos heu d’anar amb compte amb la família (si no sou rics i poderosos, no patiu, que no hi sortiu a la novel·la).
Necessiteu, o sigui, tenir un piló de recursos com a lector. (Si sou americà i bonifaci, que no us passi res, que la reencarnació us agafi confessats...).
Necessiteu tenir un altre llibre a punt per continuar amb la fal·lera literària, que us l’hagin regalat o no, però que vagi d’una altra cosa. O potser dediqueu-vos un parell de setmanes als vídeos que heu anat comprant amb el diari i que encara no heu pogut veure. Tingueu una escapatòria a punt.

7 comentaris:

neus ha dit...

Veig que sóc afortunada, només tinc una persona, un bon amic, que em regala llibres i odia els superventes i best-sellers i totes aquestes coses molt més que jo.
Després em trobo que voldria llegir una novel·la lleugereta i de bon passar i no la tinc jejejeje però no, ni Dan Browns ni Larssons ni Zafons ni totes aquestes coses. Sembla ben bé que s'hagi estès una epidèmia entre els escriptors contemporànis i tot pateixin del mateix mal, no hi ha ningú que sàpiga escriure de coses que no siguin misteris, enigmes i cullonades?
Sort que ens queden els clàssics i els Escriptors que valen la pena.

M'ha encantat aquest post!!
Espero que li diguessis (de tot cor) a qui et va regalar (de tot cor) aquest llibre que no te'n regali un tercer (de tot cor).

Una abraçada, de tot cor.

Càndid ha dit...

Vaja, Neus.
Jo que et pensava oferir a bon preu (regalat, vaja) un llibre per llegir aquest estiu. Infal·lible contra les quimeres i contra els constitribunals...

neus ha dit...

Oh... s'hi val a retirar tot el que he escrit?? jejeje...

clar que ... abans de retirar res, me'n pots dir el títol si et plau?

;)

Càndid ha dit...

Jo em referia al del símbol perdut...
Però reconec que en pots trobar de més interessants, fins i tot el de les maletes perdudes. ¿L'has llegit?

neus ha dit...

el símbol perdut? no, no l'he llegit, de qui és?

Sant Google m'informa de que és de Dan Brown, segur que és a cals pares, no crec que el llegeixi. Potser d'aquí un temps, ara em fan mandra tots aquests tipus de novel·les.

maletes perdudes... aviam... ah! aquest sembla interessant. Tampoc l'he llegit.
Aquest any tinc la lectura molt arraconada...

Càndid ha dit...

A veure.
Amb el símbol perdut ni ho intentis. El post va d'aquest llibre en concret. Si te'l trobes, fes veure que no el veus. És per això que me'l vull treure de sobre, però em temo que no seré capaç de tal crueltat.
El de les maletes perdudes li estan fent una campanya que déu n'hi do, però és un joc interessant. En Puntí ha fet una gran feinada.
Confia en el teu amic que et regala llibres i que no suporta els supervendes. Segur que va per bon camí, a l'estiu i tot l'any.

neus ha dit...

Hi confio plenament i a més és llibreter :)