dilluns, 7 de desembre del 2009

Colors amb unes hores i uns quilòmetres de diferència



Entre una imatge i una altra hi ha unes poques hores de diferència. També hi ha uns pocs quilòmetres. La primera és feta al matí al mar d'Amunt des de Sant Pere de Roda (de Rodes, segons els mapes). La segona és feta a la tarda en un centre comercial del Gironès.
Totes dues fan Nadal, a la seva manera. La primera pel temps que hauria de fer i tanmateix no fa. La segona pel consumisme que no hauria de ser i tanmateix sí és. O sigui que es va acostant el ditxós Nadal no pas amb els millors auguris, ni de pau, ni d'economia, ni de respecte al planeta, però potser ens hi haurem d'anar acostumant.

6 comentaris:

neus ha dit...

Dedicidament em quedo amb la primera, és espectacular i preciosa i m'eixampla l'ànima. La segona l'encongeix.
Millor no dic res del temps que hauria de fer i no fa, m'emprenyaria massa.
Bon dia Càndid i bons paisatges!

Càndid ha dit...

Bon dia, Neus.
Si no plou haurem de plorar, que no deixa de ser un minitransvassament...
Ai, ai, ai...

neus ha dit...

oh, però tu ja ho deus saber, no? a Barssalona ja tenen aigua, per tant no fa pas falta que plogui enlloc fins que Sau i Suqueda estiguin molt per sota del 30% de capacitat.
Cada matí, quan vaig a trballar, em vénen ganes de plorar sobre el Ter, però quatre llàgrimes no remuntarien pas el cabal...
I el Fluvià pobret, fa tant de temps que no el veig! Com està? També invita al plor?

Càndid ha dit...

¿¿El Fluvià?? Ja saps que aquest pobre riu depén directament de la pluja que cau a la Garrotxa, per tant, imagina't...
Si et sobren llàgrimes...
A veure quan plorarem d'alegria!

neus ha dit...

Mira que canto tan malament com sé, i creu-me puc fer-ho realment malament. Però últimament a la Garrotxa això de ploure no es porta gaire, aquesta temporada està de moda el vent, es veu. El vent i la calor. I cada any serà pitjor. Quin desastre.
Diu l'avi que el calendari del pagès (que l'ha estat encertant força tot l'any) augura canvis a partir de la segona quinzena d'aquest mes. Espero que no l'erri.
Salut i pluja! :)

Càndid ha dit...

Esperarem fins la setmana que ve, doncs. A veure si pots tornar a penjar una bona foto de núvols de tempesta...
(Avui, a Pau, m'he trobat que les malves florien, com si ja fos primavera; si és que està el regne vegetal -o la república vegetal- tot desorientat!)
Doncs, salut i tardor!!!