diumenge, 13 de desembre del 2009

L’edat mitjana al cinema

Doncs sembla que està de moda.

Per una banda tenim en Jaume I. No, no ens referim a la pel·lícula amb aires pitarrians del 94, protagonitzada per Joan Borràs. Ens referim a una producció quasiinternacional (De Palacio Films) titulada King Conqueror, protagonitzada per Tim Roth i Jude Law. De tota manera el guió original és obra d’un català, un tal Jaume (nascut a Montpeller, mort a Alzira i enterrat a Poblet).

Després tenim lo nostro Tro d'Empúries, reconvertit en Thunder Captain.

També parlem d’una producció quasiinternacional (Maltés Producciones) amb actors com Álex González i Elsa Pataky. El títol previst: El Capitán Trueno y el Santo Grial. En aquest cas el guió de referència també és d’un català, un tal Víctor Mora (nascut a Barcelona i educat a França a causa de l’exili familiar).



I ara la meva proposta personal: Behind the Walls. Encara falta la productora, la directora o el director, el llistat d’actors (tot i que reservaria un paper per Martí Gironell, que en la presentació del llibre va demostrar ser un bon comunicador, i jo que també em reservaria un petit paper, si cola). El que sí tenim és la història. El guió és de la Núria Esponellà (nascuda a Celrà, i resident a Ventalló). El que també tenim són els decorats, darrerament força endreçats: Sant Pere de Roda (sic). Ja que tot el tema del rodatge va una mica endarrerit –i per aquest motiu no us en puc oferir el tràiler– podeu decidir-vos a llegir la novel·la que acaba de publicar, Rere els murs.