dimecres, 23 de setembre del 2009

Tercera tardor


La cançó que teniu aquí dalt diu que surt el sol. I aquest és el seu títol, Sun it Rises. Té tots els números, per tant, de ser una cançó alegre. Tanmateix és una cançó melangiosa. Està treta d’un disc que totes les cançons són melangioses. El disc és d’un grup anomenat Fleet Foxes.
¿I de què em ve a mi de conèixer un grup que es diu així? Loteries de la vida.
Fa un mes que la Teresa va penjar un vídeo d’una gent que fa animació (d’imatge) i que es fan dir Grandchildren. Fan vídeos sovint amb música dels Fleet Foxes perquè un dels directors de les animacions és germà d’un dels líders del grup. Potser hi ha altres motius, però jo només sé aquest. El vídeo que va penjar la Tere era brutal. Però mirant el servidor de Vimeo vaig trobar que en tenien uns quants de molt bon veure. I, blocaire previsor, me’n vaig reservar un per quan comencés la tardor, la tercera tardor del bloc.
Doncs sí, aquesta nit (quan encara era ahir, ¿no heu notat el solstici quan anàveu al llit?) ha començat la tardor. Tal dia com ahir de fa dos anys s’encetava aquest bloc. I tal dia com avui de fa un any hi posava una espelmeta. I tal dia com avui d’enguany, o sigui, avui mateix, o sigui ara, passo d’espelmetes i punyetes, i com que s’ha escaigut que he anat a cap de Creus sota un Sun it Shines de nassos, us en poso una foto.
Podríem dir que es tracta d'una espècie vegetal molt abundant al cap de Creus: el càdec-estora, cosí germà del càdec-catifa. Per si no ho sabíeu o no us ho sembla, és un arbre.

Resumint, que us poso la cançó, el vídeo i la foto, que trobo que totes tres coses estan bé. El text és per omplir, per acompanyar. Vull dir que si no l'heu llegit heu fet molt bé, i si l'heu llegit ja no hi sou a temps a desdir-vos-en. Total, que bona tardor.

2 comentaris:

neus ha dit...

moltíssimes gràcies i igualment!
I felicitats!

m'estan agradant aquests Fleet Foxes.

salut!

Càndid ha dit...

Hola elur,
abans de fer el missatge vaig penjar la cançó al Goear, i desrpés em vaig adonar que ja n'hi havia un piló, de penjades. O sigui, que allà en trobaràs més.

Gràcies a tu pel comentari i felicitats pels blocs i pels haikús.

Salut!