dijous, 10 de setembre del 2009

Estimats biresidents


Dissabte passat s’acabava la festa major de l’Escala, dedicada a santa Màxima, gloriosa verge i màrtir de la qual se’n conserven relíquies a l’església parroquial.
Pot sorprendre que una festa major s’acabi en dissabte, però ben pensat no ho és tant. La festa major s’acaba amb un castell de focs (per raons de tradició). El castell de focs se sol fer de nit (per raons òbvies). El castell de focs l’ha de veure molta gent (per raons de rendibilitat). El diumenge a la nit ja han marxat tots els barcelonins (per raons laborals i familiars). Total, que si es vol que el castell de focs sigui lluït és millor que els barcelonins encara no hagin tornat a casa. Ergo: la festa major s’acaba el dissabte.
Vet aquí, però, que les planificacions es fan diosmediante i si el tiempo lo permite, i el dissabte a la nit l’Escala va rebre la visita de la disbauxada del nord. Sí, ja sabeu qui. Aquella que fa que el temps no ho permeti. I es van haver de posposar els focs per a l'endemà, diumenge a la nit.
Així és que amb permís de la tramuntana, de santa Màxima, i d'una lluna quasi plena (va ser-ho el divendres), i per tal de fer un desgreuge als barcelonins, els passo unes quantes imatges dels focs. Lamentablement el dia que explicaven la lliçó dels focs d’artifici a les classes de fotografia tenia molt mal de cap i no m’hi vaig fixar gaire. La propera vegada m’hi esmerçaré més. Espero que se’n valori la intenció, especialment per part dels que s’ho van perdre, els de la segona residència. I més si tenim en compte que qui ho fa encara busca la seva primera (residència).
Haureu notat que les fotos són preses des de les Coves. Ho recalco perquè s'entengui la ironia aquesta de qui encara busca la primera residència i tot allò.

2 comentaris:

sargantana ha dit...

son unes imatges precioses,
la mar no fa mes que donari encara un toc mes...com diria? romantic potser, a l'imtage dels focs
ara fins l'any vinent,

Càndid ha dit...

Justa la fusta. Trobo que haurien de fer focs més sovint i així practicaríem a fer fotos.
Tens raó amb això del reflex, i ho he aprofitat poc. L'any que ve, si encara no he sortit de les Coves, ho tindré en compte.
Salut!