“El temps ha estat propici. Ha arribat l’hora
/ dels treballs pacients / amb els penjolls pesants d’una son terrenal. / Ha
arribat l’hora / d’oferir sacrificis al déu cenyit de pàmpols / pel sol que ve
i se’n va, per l’aigua avara, / per la terra calenta i els minerals secrets /
que les arrels anhelen. / Gloriós serà el suc de la tardor imminent. Després de
la febrada dels ferments / i el foc obscur de la convalescència, / escalfarà
les nits del gran hivern.”
Quim Español – Final d’estiu
Arriben les pluges i sembla que alguna cosa
interior es prepara per fer balanç. Unes poques figues, un tros de formatge i
un rajolí de vi ajuden a quadrar la liquidació d’estiu.
A les vinyes ja s’han collit les varietats
primeres. D’altres, empeltades, triguen una mica més. Són al caure.
De nit, se m’acut jugar amb la copa de vi i
una espelma. Amb vi és més fàcil trobar-hi el bokeh. No caldria ni càmera. Els llums
petits i un puntet de llagrimeig fan guspires mòbils de colors als ulls.
Tot seguit hauria de fer el mateix un setrill
d’oli, i potser també amb unes engrunes de pa, o amb la transparència d’una bona llesca. Massa feina. Massa tard. M'acabo el vi.
Pa acètic, most cereal, oli de pàmpols, vi d’olives,
farina de raïm, oli de blat... Vaig a dormir sentint la pluja.
2 comentaris:
Preciós, Càndid.
Gràcies, País.
Ja veus que fàcil és passar del vi al cereal, i del cereal a la cervesa (en copa alta).
Una abraçada.
Publica un comentari a l'entrada