dimarts, 20 d’octubre del 2009

Taller de sorra

¿Vosaltres sou dels que quan aneu a la platja i veieu la mianada que juga a fer castells, us heu de reprimir per no afegir-vos-hi?
Jo també. D’ençà que els meus fills són grans i ja no tinc l’excusa, doncs no goso.
I com t’hi poses si hi ha un piló d’artistes que juguen amb la sorra i no fan simples castellets. No fan figuretes amb sorra; fan Sand Sculpture. Hi ha grups que s’hi dediquen professionalment (Team Sandtastic, Sandinyoureyes). Si fan dibuixets amb sorres de colors, aleshores fan Sandpainting. I si les posen en ampolles llavors fan Sand Bottles. Resumint: Sand Art.
¿Està bé, no?
Fa temps que havia sortit també una tècnica cinematogràfica: la Sand Animation. La Caroline Leaf en va ser una pionera (The Owl Who Married a Goose).
Però l’altre dia, en un missatge del bloc Un cajón revuelto, parlaven d’una noia ucraïnesa que està trencant motlles i cors. La noia es diu Kseniya Simonova i fa dibuixos en sorra mentre es projecten amb una banda sonora.
Si mireu el vídeo trobareu una recreació de la història ucraïnesa de l’any 45. Per això, les llagrimetes del públic. Ara bé, la tècnica espaterrant. De moment, encara li diuen Sand Animation. Suposo que deuen estar a punt de treure-li un altre nom, potser el Sand Projection o el més eurovisiu de Sand Show.

1 comentari:

sargantana ha dit...

realment precios...
quina habilitat !! envejable.

salutacions, candid