dijous, 14 de febrer del 2008

A spot of bother


Un petit inconvenient.
És divertida, és cruel, és patètica, és desacomplexada, és retòrica, és adictiva, és honesta, és ambígua, és categòrica, és naïf, és divertida.
¿Qui n'és protagonista? Suposo que cadascú es pot enganxar a un personatge diferent de la curiosa gamma familiar que el novel·lista ens presenta.
No cal que us digui que jo em quedo amb en George, el jubilat del dibuix, el que arriba a la conclusió que ha d'extirpar-se el càncer ell mateix.
Però no descartem la seva dona ni la seva filla ni el fill ni el gendre ni el net ni l'amant de la seva dona ni el xicot del fill...
Tot amanit a l'anglesa, amb una hecatombe final, pastís de casament inclòs en el preu.
Res a veure amb l'obra anterior, èxit de vendes, The curious incident of the dog in the night-time. (Si podeu, llegiu-ne la versió original anglesa. S'entén i se'n gaudeix.)
No serà la novel·la de la vostra vida, potser ni la de l'any, però si sou dels que més o menys us interessa la gent que us envolta en trobareu uns quants de retratats.
Si us vaga, feu un cop d'ull al web de la novel·la: http://www.aspotofbother.co.uk/. Agafeu-vos-ho amb calma. Val la pena.