dimecres, 26 de desembre del 2012

Anada i tornada a l'infern espiritual de la humanitat


La de la foto és la Neus Català. Si llegiu el llibre Un cel de plom sabreu com va aconseguir aquest vestit i per què es va fer la foto quan ja no necessitava portar-lo.

La de la foto és la Neus Català. Si llegiu el llibre Un cel de plom sabreu com va passar la seva infantesa i joventut als Guiaments i també com va ser que hi està passant la seva vellesa. Fins i tot sabreu com va ser que va anar passant per Barcelona, Darnius, Tolosa, Pau, Sarlat, Sarcelles, París, Ravensbrück, Holleschein, Rubí...

La de la foto és la Montserrat Roig, autora del llibre Els catalans als camps nazis. Si llegiu el llibre Un cel de plom sabreu com va ser que en el seu estudi finalment es fessin visibles les víctimes femenines catalanes en els camps d’extermini.

La de la foto és la Carme Martí. Un bon dia va anar a parlar amb la Neus Català sobre la seva infantesa al poble. I al cap de poc hi va anar moltes vegades més per tal d’escriure el llibre Un cel de plom.

La foto és la portada del llibre, l’edició catalana i la castellana. Una crònica del segle passat –suposant que realment hagi acabat de passar (el segle) i que molts voldrien fer veure que no ha existit (el que s'hi explica).

2 comentaris:

El porquet ha dit...

El tinc a la llista de llibres pendents de llegir (és a dir, adquirit però no llegit!). Amb ganes.

Càndid ha dit...

Dóna per fet que no et decebrà.
Bones festes!