dilluns, 14 de febrer del 2011

Màrius d’Empúries i Bernat Rapinyaire

Al lloc on treballo acabem de publicar un llibre. El llibre està dedicat a en Joan Barris, il·lustrador. Entre altres coses, en Joan ha bastit un univers gràfic per al personatge d’en Màrius, un habitant emporità del segle I.
Si algú té ganes de saber què suposem que feia en Màrius quan tenia uns set anys, ho pot descobrir a Màrius i Pina. O quan tenia uns deu anys, ho pot descobrir a Màrius d’Empúries. O quan tenia quinze anys ho pot descobrir a Màrius i Gal·la. I anar fent... N'hi ha per donar i vendre. Els textos són d’alguns de nosaltres. Els dibuixos d’en Joan.
D'aquí dues setmanes en fem la presentació al MASLE.
Dibuix: Joan Barris

I això m’ha fet recordar un personatge del 1993: en Bernat Rapinyaire. En Bernat no era emporità sinó torroellenc. A Torrella de Fluvià hi ha molt amagat un museu del pagès, i en Bernat n’havia de ser el seu principal difusor. I es va quedar en no-res. Coses que passen en aquestes feines.
Com a antecessor del Màrius que sí ha vist la llum i que ha estat guia d’una bona colla d’alumnes (uns quatre mil a hores d’ara) per Empúries, us adjunto unes historietes d’en Bernat (el fascicle 5 de les obres maicompletes).
Els contes d'en Bernat anaven acompanyats d'uns dibuixos d'en Dani Torrent. Ni els contes ni els dibuixos van veure altra llum que aquesta del bloc.
BERNAT
 Dibuix: Dani Torrent