dimarts, 7 de setembre del 2010

Fillols mil·lenaris

Han vingut en Pep i la Carme carrejant noves aventures sonores. La darrera se situa a Fillols, un poblet del Conflent, a mitja altura del Canigó. A la xarxa en trobareu algunes imatges –tampoc gaires– com la d’aquí a la vora.

El disc que portaven és de la cobla Mil·lenària. Ah, heu pensat, sardanes. Quasi que ho endevineu. Vosaltres ja sabeu els instruments que componen una cobla, pensats bàsicament per a la interpretació de sardanes. ¿Però què passa si es posen a tocar pasdobles, valsos, tangos, foxs...?
Ignoro si heu resistit imaginar-vos-ho. Ignoro si hi ha algun sardanista integrista llegint això o havent escoltat el disc. Ignoro si ja hi ha hagut ingressos hospitalaris per aquestes qüestions. El cas és que m’ha semblat oportú de compartir.

Per més inri, alguns dels temes que toquen són pensats expressament per a les curses de braus a què alguns nord-catalans i/o austral-françaises són tan afeccionats. Perquè no sigui dit, la peça que toca la cobla en aquest missatge es diu Entre dos corridas.

Evidentment no he trobat cap tema seu en els servidors de so habituals. El que us poso aquí l’he penjat jo. Vés a saber; igual no és l’últim. Per cert, algun servidor s'ha negat en rodó a penjar-lo. No sé si és la ela geminada o algun altre criteri musical o nacional. No sé...