diumenge, 14 de desembre del 2008

Espècie invasora



La broma era inevitable, i jo tampoc no me n'he estat. ¿Ordinari? I tant! Però amb el futbol tot és permès.

Si la imatge no tingués la cara d'en Leo Messi, seria una Linepithema humile com cal. Evidentment es tracta d'una formiga, aquest insecte tan laboriós com necessari, però que també ha entrat a formar part de les estadístiques de la globalització --com la Lliga de futbol!

Es tracta d'una plaga, i molt perillosa, segons la Universitat de Copenhaguen. Se la coneix com la formiga argentina, i la seva explosió demogràfica és una amenaça terrible per a la biodiversitat (vés, quina xorrada!) com per als conreus (ep, això sí que és seriós!).

La seva propagació és tan bèstia com es pot apreciar en el mapa:



Continuant amb la broma, podria dedicar aquest missatge a l'argentí de la família, en Cristian.

Tanmateix sembla que la qüestió és prou seriosa. D'aquí uns segles o uns milenis, tot es veurà diferent, segur; però també sembla bastant segur que seran altres espècies diferents a la humana, les que ho veuran. La natura se'ns haurà tret de sobre, necessàriament.

Per cert, la notícia l'he rebut a través de la Clau ("Actualitat i Societat a Catalunya Nord i Sud"). Suposo que us voldreu ampliar la informació. Endavant.

2 comentaris:

Dirizco Sport ha dit...

Sembla mentida que tu, que no has escrit mai de futbol, "adornis" el teu post amb la cara d'en Leo Messi (El Messies) just després d'un Barça-Madrid, sona sospitós...

El futbol es l'opi del poble i ahir tots erem una mica "yonkis", no?

Apa bona setmana a la familia i moltísimes gràcies per la vetllada, va ser un plaer!

Adam

Càndid ha dit...

Totalment sospitós.
El futbol és l'opi del poble, però no és pas l'únic opi que té, per sort o per desgràcia.
Ara bé, la foto del Messi és pura coincidència... crec.

Salut