dilluns, 28 d’abril del 2008

Joan Pla

No el coneixia. Ha estat visitant el palau Solterra, de Torroella de Montgrí, ara dedicat a la fotografia, que he topat amb una exposició temporal d'aquest artista. M'ha colpit.
Amb un blanc i negre, contrastat fins l'extrem, converteix els objectes en icones, en símbols que es posen a discutir com verduleres amb les imatges veïnes. La sèrie es diu "Diàlegs" (segons l'exposició, perquè segons l'autor es pot dir o bé "Diálogos" o bé "Dialogs").
Ara m'assabento que es tracta d'una sèrie de 135 imatges que la Fundació Vila Casas ha adquirit. Les dues imatges que incloc aquí són del fulletó de l'exposició, però podeu veure'n moltes més a la pàgina web del fotògraf: http://www.joanpla.net/. Veureu que té altres sèries, fins i tot en color, totes molt treballades i impactants; això sí, en anglès o en castellà.

2 comentaris:

Teresa ha dit...

Hola Càndid,
m'he passat una bona i agradable estona posant-me al dia en el teu bloc.
Les fotografies de Joan Pla les trobo precioses, he fet un passeig virtual, entre altres, per la sèrie que té de Nova York per veure si m'inspiro .... per cert, m'ha fet molta gràcia poder veure les fotos del viatge a Brussel·les, bones, molt bones.
Ets un crak!
Una abraçada i et torno les felicitats pel teu bloc.

Teresa

Càndid ha dit...

Hola Tere,
gràcies pel comentari. Si gent com tu va donant un cop d'ull al bloc de tant en tant, ja val la pena de fer-lo.
Pel que fa a les fotos de Brusel·les, has de saber que unes quantes -segurament les millors- són de la Margarita.
Salut i a reveure.
Càndid