dijous, 6 de desembre del 2007

Espinelves

Trobareu en els llibres que Espinelves ve del llatí Spinu albu (arc blanc). No en feu cas. Està demostrat que Espinelves ve de l'anglès: Spin Elves (elfos xarbotats). Si més no mentre dura la Fira de l'Avet.
Avui, dia constitucional, hi hem anat. ¿Què se'n pot dir que sigui diferent del que s'hagués pogut dir l'any passat o l'anterior? Jo, la veritat, no hi he trobat cap diferència. Bé, sí, el preu de les coques artesanes, del formatge artesà i de l'aparcament -també artesà. Fins i tot diria que la gent amb qui m'he creuat i que no coneixia de res, era la mateixa de l'any passat i de l'altre. És tot tan idèntic que cal provocar els canvis.
Per exemple, la cua a la parada de les coques justificaria el de topònim: Celestinelves.

Espero que els dos-cents habitants del poble no se m'enfadin per aquests comentaris, només duren el que dura la Fira, aquests deu dies en què el municipi deixa de formar part d'Osona per esdevenir las Vegas o Hollywood. Trobo que aquests dies els que són del poble s'haurien de posar un distintiu, una barretina en forma d'avet, o una faixa verda, o el que sigui, per tal que els anem recordant d'un any a l'altre.