diumenge, 13 de setembre del 2015

Escapada casual a Barcelona










dimecres, 9 de setembre del 2015

Vilaüt, tal dia com avui









dimarts, 8 de setembre del 2015

Lo Libre dels Grands Jorns

El Llibre dels Finals comença com un llibre d’un traspàs estrictament personal, el viatge d’algú que vol procedir tot sol a l’anul·lació del que ha justificat la seva vida, i no hi ha temps –ni en vol– per canviar res, simplement de fer l’última valoració, l’última observació.

Joan Bodon

El Llibre dels Finals continua com un llibre d’aventures en què apareixen i desapareixen personatges els quals afavoreixen o provoquen situacions que xarboten el protagonista i el porten a llocs insospitats, el posen a prova dins la seva reflexió vital.


El Llibre dels Finals acaba com una obra surrealista, al·lucinògena, el·lipsoïdal, imprevisible, incomprensiblement entenedora, metafísica (o patafísica) fins al moment estrictament avisat des de bon començament, és a dir, simplement, el final.

Clarmont d'Auvèrnia


Llengua, cultura, història, demografia, etnografia i una mica de geografia (especialment de Clarmont d’Auvèrnia). Tot occità. Tot en occità. Joan Bodon en dóna constància. I la trista renúncia al títol original: Lo Libre dels Grands Jorns.

dilluns, 7 de setembre del 2015

Visa - tria personal

Parlo de Visa pour l'Image, naturalment. No ho he vist tot, però del que he vist us compateixo el que més m'ha impactat. 


Marcus Bleasdale 
Terror a la República Centreafricana
El conflicte centreafricà no ha gaudit de gaire repercussió en els mitjans de comunicació però en Marcus s’hi ha estat entre el 2013 i el 2015 recollint imatges impactants del clima de violència extrema que s’hi viu.

Juan Manuel Castro Prieto 

Perú, vall sagrada
El fotògraf Castro Prieto, madrileny, segueix i ressegueix les passes del també fotògraf Martín Chambi (indígena peruà, mort el 1973), imitant l’esperit etnogràfic del desaparegut artista.


Gerd Ludwig

Turisme nuclear
El 2011 s’obria al públic Txernòbil i la seva àrea (per exemple, la ciutat fantasma de Pripyat) a les visites, bàsicament turístiques, amb visites guiades. El fotògraf germanoamericà torna al lloc que ja havia visitat i fotografiat el 1993 i el 2005.


Pascal Maitre

Riu Congo, reportatge al cor d’una llegenda
Un viatge pel riu Congo et pot durar setmanes o mesos, en una barcassa que ja és una ciutat i una aventura per si mateixa. El reporter francès Maitre, en teoria resident a París, porta prop de 20 anys fotografiant Àfrica.


Eli Reed

A Long Walk Home
Una retrospectiva –de cinquanta anys– que resumeix l’activitat fotogràfica en blanc i negre. Curiosament ell va ser el primer fotògraf negre que va ser contractat a temps complet per l’agència Magnum. Entre els seus llibres, a més de A Long Walk Home, tenim Homeless in America i, per suposat, Black in America. No hi ha color.

I Perpinyà, que sempre està a punt per ser fotografiada (pels visitants aficionats, vull dir). 


diumenge, 6 de setembre del 2015

Setembre

S'acaba la festa major de l'Escala - pam!



A casa celebrem uns quants aniversaris - patam!



Comença el curs escolar amb reptes sempre nous - patapam!



I una diada i unes eleccions especials per a la plebs - ratapataplam!


Wake me up when September ends